IT GJIT OAN!                                                                                      Âld Haven4 Foppe Fonds
                                                                                                                                       Een hartstikkene goede actie!

De Stepelfstedentocht

De Stepelfstedentocht is een spin-off van de Elfstedentocht, waar deelnemers een rit maken door elf Friese Steden op een step. De rit wordt sinds 1985 georganiseerd door de Bolswarder Stepvereniging en wordt jaarlijks op eerste Pinksterdag gereden. De tocht voert langs alle elf steden en de gehele tocht is 230 kilometer lang. Inmiddels is het jaarlijkse aantal deelnemers opgelopen tot zo'n 175.

De route die gevolgd wordt is dezelfde als die van de Fietselfstedentocht, die een dag later op tweede Pinksterdag verreden wordt. Veel van de deelnemers aan de stepelfstedentocht rijden de tocht net zoals ons de volgende dag op de fiets. Het traject is hetzelfde: de route start in Bolsward, en voert via Harlingen, Franeker, Dokkum naar Leeuwarden. Dan gaat de route weer naar Bolsward, via Sneek, IJlst en Sloten naar Stavoren en via Hindeloopen en Workum terug naar Bolsward. Er wordt om middernacht gestart en de hele tocht duurt tussen de 16 en 17 uur, waardoor de meeste steppers laat in de middag weer in Bolsward aankomen.