IT GJIT OAN!                                                                                      Âld Haven4 Foppe Fonds
                                                                                                                                       Een hartstikkene goede actie!

De deelnemers

Sijmon van Abbema

Sijmon van Abbema is de man die met het idee "2020" kwam. Sijmon wist de andere deelnemers te overtuigen en zo kwam het plan tot stand. Het idee vloeide bij Sijmon voort uit zijn liefde voor de Elfstedentocht, die hij al 3 keer heeft gefietst. Eenmaal zelfs met in elke stad een biertje. Voor de rest speelt hij trombone en houdt hij van het kijken naar wielrennen.

Reinder van Abbema

Voor het overhalen van Reinder had Sijmon niet zoveel moeite nodig. Reinder staat altijd open voor uitdagingen en zo is deze uitdaging van vijf Elfstedentochten ook weer een prooi voor Reinder. Reinder heeft nog niet eerder aan de Elfstedentocht meegedaan, omdat je dan naar eigen zeggen pas laat aan het bier kan. Reinder is net als Sijmon een echte doorzetter, die liever er bij neervalt dan opgeeft. Reinder zijn hobby is gamen en in de keet zitten. Overigens is Reinder ook een liefhebber van speciaalbier.

Jelko Buma

Jelko is de enige deelnemer uit Witmarsum. Jelko stond tot zijn blessure bekend als een sprintkanon bij het voetbal. Na zijn blessure is Jelko gestopt met voetballen en heeft zich gericht op zijn werk. Bij Jumbo staat hij bekend als een vaste waarde bij de slagerij. Jelko heeft al een paar keer de Elfstedentocht uitgefietst en zelfs al een paar dagen gelopen! Voor Jelko zou deze uitdaging geen probleem moeten zijn, hij is namelijk opgegroeid in een echte Elfstedentocht familie. Vandaag de dag is Jelko vaker in de keet te vinden, dan dat hij thuis is. 

Sander Spijksma

Sander is de levensgenieter van de groep. Hij is geboren en getogen in Schettens, als echte levensgenieter zit hij op het moment achterhuis met een 0.0 biertje in de zon. Sander is voor ons team het 'regelmantje', hij komt vaak met goede ideeën en doet zijn best ze zo goed mogelijk uit te voeren, als hij daarvoor maar niet eerst uit zijn bed hoeft te komen. Het vele levensgenieten kost wel zijn tol, hij heeft maar weinig vrije tijd maar kan zich altijd weer opladen voor een training. Zijn favoriete training is fietsen en dan met name het kijken naar (Peter Sagan).

Ja mensen, deze jongen met zijn dikke rode pretkop is kampioen levensgenieten in de breedste zin van het woord. Hij is overigens het jongste lid van onze groep, maar draagt misschien wel het meeste levenservaring met zich mee.